02-09 Mei 2020
Yoga Retreat naar Algarve met Mounira Bazzi

VANAF €635

'Looking to treat yourself to a well deserved break away from the busyness of daily life? Then join Mounira Bazzi for her retreat on May 2nd-9th 2020 in the Algarve, Portugal. 

Mounira will journey you into a transformative week to release, rejuvenate, connect and deepen your yoga practices. For those who want to learn, those who are curious, and those who are simply looking for a beautiful week that blends Yoga philosophy , asana, and self care rituals that teach you how to care for yourself.

For beginners this will be a beautifull introduction to yoga and community.

During this retreat you will immerse yourself in two yoga practices daily, including dynamic and restorative yoga styles, meditation, breath-work and self care techniques, enjoy delicious and hearty meals while staying in the eco friendly Vida Pura Eco Reserve ,in the west of the Algarve, create new relationships, discover nearby neighbourhoods etc.

Surfing, mountain biking, Sup activities, sight seeing , etc are all activities to do in your daily free time.

More info over Mounira Bazzi:

Facebook.com/liveinyoga
www.instagram.com/mounirabazzi_livingyoga/
mounirabazziyoga.blogspot.be

We logeren in het prachtige Vida Pura Eco Reserve in de Westelijke Algarve. Het domein ligt in een prachtige groene vallei aan de Seixe rivier. De ecolodge beschikt over alle faciliteiten voor een geslaagde yoga vakantie met een mooi outdoor yoga platform. Dichtbij het retreat centre ligt Odeixe, uitgeroepen tot mooiste strand van Portugal. Het retreat center is zelfvoorzienend en al het heerlijke fruit en groenten worden ter plaatse op biodynamische wijze geteeld.

YOGA

In voormiddag beoefenen we dynamische yoga verweven met meditatie, pranayama en toegankelijke & praktische yoga filosofie. In de vooravond geniet je van heerlijke deugddoende relaxerende yoga sessie. De meeste lessen vinden plaats in het retreat center maar af en toe trekken we  richting het strand voor een sunset yoga en meditatie avond. Niets is zaliger om je verbinden met je innerlijke natuur omgeven door de kracht van de oceaan. You will like it!

De yogalessen zijn geschikt voor elke niveau en worden begeleid door Mounira Bazzi. Het motto van SeasSide Yoga Retreats is ‘Freedom First’. Je bent niet verplicht om alle yoga lessen en activiteiten mee te volgen. Het is jouw retreat, jouw vakantie en jij beslist zelf waar je zin in hebt.

Eten


Wij bieden een vegetarisch menu op basis van macrobiotische principes. Wij streven naar een 100% biologisch dieet wat moeilijk is, maar we komen heel dichtbij. ’s Avonds kan je gezellig van een glaasje wijn op het terras.

Surfen

Odeixe is een top plaats om te leren golfsurfen. Alle gasten in de voorbije retreats hebben ontzettend genoten van de surflessen. Surfen is natuurlijk optioneel. De Algarve heeft veel te bieden ook voor de niet-surfers.


De lessen duren 1 1/2 uur en zijn inclusief transport, les, surfboard en wetsuit. Het is aan te raden om de surflessen op voorhand te boeken.

1 lesson - 35€
2 lessons -50€
4 lessons - 95€
6 lessons -135€
10 lessons - 200€

De lessen worden aangeboden door Surf Seixe (www.surfseixeacademy.com).

Andere activiteiten

Er is voldoende tijd tijdens de retreat voor me-time en om vrijblijvend deel te nemen aan leuke activiteiten:

 • Golf Surf lessen

 • SUP op de rivier en/of op zee

 • Mountainbike tochten

 • Paardentochten

 • Ezeltochten

 • Hiking (Rota Vicentina trail)

 • Sight seeing

Surflessen en SUP dien je op voorhand te reserveren. Stuur hiervoor een email als je meer info wenst.

Docent

Mounira Bazzi

Accomodaties
 

Het domein beschikt over 3 appartementen, 3 villa studios en 3 luxe tipi tenten.


Appartementen

Overnacht in een appartement in alle luxe

 • 1 slaapkamer met een dubbel bed

 • Badkamer met douche en toilet

 • Living room

 • keuken

 • loft + terras

 • buiten douche

Guesthouses
Je eigen kamer met een gedeelde woonkamer

 • kamer met twinbed

 • gedeelde of eigen badkamer

 • privé terras

Tipis
Geniet van het outdoor gevoel met toch voldoende luxe

 • Twinbed

 • Gedeelde douche & toilet

 • Elektriciteit

Prijzen
 

Alle prijzen inclusief 7 overnachtingen, alle vegie maaltijden (ontbijt, lunch en dinner) en yoga lessen. Je kan steeds een aanvraag doen als single om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht (shared room). Indien we dan een roommate vinden geniet je van het tarief voor een dubbele kamer.

Appartement: €835 pp op dubbele basis
(€1075 voor single gebruik)

Guesthouse met eigen badkamer: €795 pp op dubbele basis
(€1145 voor single gebruik)

Guesthouse met gedeelde badkamer: €735 pp op dubbele basis
(€985 voor single gebruik)

Tipi: €635 pp op dubbele basis op dubbele basis
(€895 voor single gebruik)

Prijzen zijn exclusief vlucht, transfer en annulatie verzekering
Als je graag een dubbele kamer boekt maar niet over een roommate beschikt kunnen we onder voorbehoud iemand van het zelfde geslacht zoeken om de kamer te delen.

Voor een vlucht richting Faro (Portugal) raden we aan om te boeken via Brussels Airlines, Ryan Air of Tui Fly.
Een transfer van Faro naar Vida Pura is op aanvraag. We raden aan om zelf of in groep een wagen te huren zodat je zelf de streek in de buurt van het retreat center kan verkennen. We brengen je in contact als je met andere deelnemers een wagen wilt delen.