top of page

Reisvoorwaarden

Onze verkoopsvoorwaarden willen we niet verstoppen in kleine lettertjes. Communiceren op een heldere en transparante manier vinden we essentieel, om misverstanden te vermijden. Duidelijke afspraken, maken goede vrienden. Dus lees zeker onze reisvoorwaarden vooraleer je boekt. SeaSide Yoga Retreats (SSYR) is geen grote tour operator, maar wel een kleine onderneming, die sinds 2011, vanuit een gedreven passie voor yoga, reizen aanbiedt in binnen-en buitenland. Initiatiefnemer van SeaSide Yoga Retreats (SSYR) is yogadocent Joachim Meire, die zelf ook de meeste retreats begeleid. Sinds enkele jaren is ons aanbod ook gegroeid met retreats, onder begeleiding van gastdocenten.

SSYR is een onderdeel van Yogaloft Bv, Ter Heide 5, 8310 Sint-Kruis

Annulatie verzekering

Het is belangrijk om te weten dat je bij een online reisboeking geen bedenktijd hebt (cfr art. VI.45, 11° WER) en dat de reissom non-refundable is. Daarom raden we ten zeerste aan om een annulatie verzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ook kent de annuleringsverzekering een vergoeding in geval van vertrekvertraging of het afbreken van een reis c.q. vakantie.

Er moet wel sprake zijn van een gedekte gebeurtenis. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld. Neem hiervoor contact op met jouw persoonlijke verzekeringsagent.

 

Je kan dus geen refund aanvragen. Voor een refund moet je dus beroep doen op jouw annulatie verzekering. Indien je door omstandigheden niet kan deelnemen aan de retreat, mag je wel jouw plaats zelf doorgeven aan vriend, familie of collega. Bij een shared room moet dit wel iemand van hetzelfde geslacht. Als SSYR de retreat door overmacht moet annuleren, krijg je natuurlijk wel een volledig refund.

south_fuerte.png
Schermafbeelding 2019-02-16 om 17.44.55.

Reisbijstand verzekering

Een reisverzekering is verplicht en kan je aanvragen bij jouw lokale verzekeringsagent. De reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Deze verzekering dient meestal als aanvulling op andere afgesloten verzekeringen, zoals je zorgverzekering. 

 

Gezien SSYR pakketreizen verkoopt zonder vervoer of transport, draagt SSYR geen verantwoordelijkheid als de reis moet ingekort of verlengd worden door problemen met het vervoer of transport. Het is belangrijk om zelf over een reisbijstand verzekering te beschikken die gemaakte kosten dekt bij problemen met vervoer, transport of natuurrampen.

Covid pandemie

Het is zijn bevreemdende tijden, met helaas nog veel onvoorspelbaarheden. SSYR houdt zich aan de opgelegde wetgeving inzake terugbetaling, indien de reis moet geannuleerd worden door opgelegde corona maatregelen van de Belgisch wetgever. Dit betekent dat je ofwel recht hebt op een refund of voucher bij annulatie door opgelegde covid maatregelen. Een annulatie verzekering is wel vereist om gemaakte kosten te dekken, wanneer je zelf corona oploopt en niet kan deelnemen aan de reis of als je in het land van bestemming langer moeten blijven, na het afleggen van een positieve corona test. 

bottom of page