top of page

Teachers

Joachim Meire (BE)

joachimMeire18267_LR_edited_edited.png

Joachim Meire is een internationaal erkende yoga leraar en ademcoach. Hij beoefent yoga sinds 1999 yoga en heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Meer dan 500 studenten volgden intussen bij Joachim een Yoga Teacher Training. 

 

Hij is auteur en schreef 'Het Nononsense Yoga Boek' en 'Adem’. Hij is de stichter van Yogaland Festival. Op regelmatige basis leidt hij workshops, retreats en gespecialiseerde professionele yoga opleidingen. 

De yogastijl die Joachim doceert is een dynamische vorm van yoga met een balans tussen intensiteit en rust. Met een aangename stem begeleidt Joachim je tijdens de les om telkens te ‘flirten’ met je eigen grenzen en om je te verbinden met de transformerende kracht van yoga. Joachim beschikt door zijn medische achtergrond over een diepgaande kennis van het menselijke lichaam. Aan de hand van duidelijke instructies helpt hij je op een veilige en onderbouwde manier in yogahoudingen.

In zijn stijl legt hij nadruk op een harmonieuze integratie van het lichaam en geest door het beoefenen van asana’s (yogahoudingen), pranayama en meditatie. Het doel van zijn yogalessen is om meer harmonie, vreugde en balans te bereiken op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.

Op een toegankelijke manier verweeft Joachim ook Yoga filosofie in de les en leert je om een ‘Yoga attitude’ in het dagelijkse leven te integreren. Met z’n ‘down to earth’ aanpak en humor wil hij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het helende en zuiverende effect van yoga.

Meer info op www.yogaloft.be

Marcel Van de Vis (NL)

Marcel.png

Marcel begon ongeveer 18 jaar geleden met het beoefenen van yoga. Na zijn eerste les was hij ‘verslaafd’, deed zijn eerste teachertraining en begon met lesgeven. Vanaf de opening van YogaGarden was hij de manager en in 2009 had hij de gelegenheid deze studio over te nemen met zijn college Anat Geiger. Sinds 2008 hebben Marcel en Anat hun eigen teachertraining programma.

Marcel geeft les in Yang (Vinyasa) en Yin yoga, en combinaties van Yin en Yang yoga. Zijn yoga is een : non – alignment – functionele vorm van yoga (of persoonlijke alignment) en richt zich uitsluitend op het lichaam van de individuele student.
Marcel’s lessen zijn een combinatie van fysieke workout, ontspanning en stretchen, filosofie en fun.

 

Marcel studeerd een tot twee keer per jaar bij zijn leraren Suzee en Paul grilley, en hij gelooft dat een goede docent altijd een student blijft.

Naast yogadocent is Marcel Personal trainer. Hij heeft onder andere Fitvak! A & B, NASM, bootcamp instructeur en sportvoeding gedaan.

Marcel’s lessen zijn een combinatie van fysieke workout, ontspanning en stretchen, filosofie en fun.

Mounira Bazzi (LE)

Mounira.png

Mounira Bazzi draws on her 18 years of practice and experience in the world of sports, contemporary psychology and yoga to bring students to an elevated sense of awareness that moves beyond the 'norms' of today's societies.

Mounira's work is a framework for practical life change. An avid student, she combines her knowledge of the texts of Yoga and Tantra, contemporary pysychology and integral thought.

She specializes in Continuum Movement, Yoga Therapy and Yoga Psychology. She is Yoga ambassador for ThinkPinkBelgium and Decathlon Belgium.

Anouk De Vlaeminck (BE)

IMG_5457.jpg

Anouk De Vlaeminck doceert yoga aan volwassenen en kinderen voornamelijk in Gent. 

 

Jaren geleden zocht ze naar een manier om evenwicht, harmonie en gronding te brengen in haar "zijn". Tijdens deze zoektocht kwam ze in contact met Mindfulness en sindsdien is ze niet meer gestopt met haar persoonlijke ontwikkeling. Yoga en meditatie zijn voor haar unieke tools om te blijven oefenen en toe te passen tijdens het dagelijks leven. Door inzicht en kennis heb je meer impact op je innerlijke wereld en kies je bewust jouw leven.

Haar lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Tijdens de les komt zowel kracht, als ontspanning aan bod.  Door bewust aanwezig te zijn, leer je je om je aandacht te verankeren in het hier en nu. Door te luisteren en te observeren leer je om te luisteren naar jouw lichaam en word je bewust van jouw eigen fysieke, mentale en emotionele patronen en transformeer je deze op een zachte en liefdevolle manier. De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft je de nodige vitaliteit en aanvaarding.

Haar lessen geven je een sereen gevoel en bieden lichaam en geest de nodige levensenergie.

Margo Verhasselt (BE)

20211008_155059.jpg

Margo is klinisch psycholoog en yogadocent. Ze is gepassioneerd door bewustzijnsontwikkeling en gelooft sterk in een holistische kijk op gezondheid. Haar missie is om mensen dichter bij hun ware natuur te brengen d.m.v. yoga, meditatie, lichaamswerk, psychotherapie..

De yogastijl die ze doceert is geïnspireerd op hatha yoga met een vleugje vinyasa en yin. De bewegingen worden telkens heel bewust uitgevoerd met aandacht voor de uitlijning van het lichaam. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af op de flow van de ademhaling. Ook de activiteit van de mind (of 'geest') wordt onderzocht. Op de mat leren we onszelf beter kennen en ontdekken we waar we mogelijks uit evenwicht zijn. Via focus, aandacht, observatie, adem en beweging kunnen we alle aspecten van onszelf volledig belichamen en komen we in een staat van ‘yoga’ of eenheid.

Jonna (FI)

IMG_20210906_125924_1 (2)_edited.jpg

As a young student 20 years ago, I walked into an Ashtanga vinyasa class. 

I fell in love with the strengthening and calming effects of the practice as well as the simplicity of it.

 

Since then, I have practiced various styles of yoga such as Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Yin Yoga and Yoga Nidra. 

Yoga has been a source of strength, stability and peace in my personal life. 

 

In 2019, I followed my dream and started a Yoga Teacher Training with Joachim Meire at Yogaloft. 

My personal studies with Janet Stone, Briohny Smyth, Talia Sutra and the writings of Vanda Scaravelli have all influenced the way that I practice and teach yoga.

 

My passion for nature and authenticity, rooting in my home country Finland, play a role in my views of holistic wellbeing.

I am a student of embodied, empowering and sustainable yoga. 

This means that I'm your guide for your personal practice which is based on remaining loving and respectful to your body at all times.

Laura Vantorre (BE)

Laura 2.png.webp

Vier jaar geleden ging ik door een zware periode en kwam ik voor het eerst in contact met yin yoga. Het heeft me geleerd om terug in contact te komen met mijn eigen intuïtie door te luisteren naar mijn lichaam. Ik volgde de opleiding ‘Yin Yoga & Chinese Geneeskunde’ en kwam zo in contact met Traditionele Chinese Geneeskunde, meridianen en chi, onze levenskracht.

Ondertussen heb ik mij verder verdiept in Myofascial Stress & Trauma Release, Restorative Yoga, Yoga Nidra & Transformational Breath. Met mijn practice ga ik op zoek naar rust in de onrust, stilte in de storm. Ontprikkelen in een overprikkelde samenleving en ont-moeten. 

Let me take you on a journey within.

Kathleen (BE)

Schermafbeelding 2022-08-28 om 11_52_33.png.webp

Als werkende mama van een gezin met 4 kinderen en 2 plus-kinderen, zijn er heel wat to-do’s. ‘To be’ stond nog niet in mijn woordenboek. Tot 6 jaar geleden plots het licht uitging.
Een beetje op de dool tijdens mijn burn out, botste ik op een flyer van yoga. Zonder nadenken, een lesje geboekt.  Spannend.
Down dog, warrior I, II en III, ik hoorde het donderen in Keulen, maar wat een fijne ontdekking!
Mijn wereld is sindsdien heel erg veranderd.

Ik kwam uit mijn hoofd en landde (sinds heel lang) weer in mijn lijf. De bewuste bewegingen startend vanuit de ademhaling waren een fijne uitdaging voor lichaam en geest. Geen seconde dacht ik ‘de beste’ te moeten zijn. Alleen het bewust worden van mijn eigen lichaam en het vinden van rust in en bij mezelf stonden centraal. Yoga werd mijn happy place.
Uit pure interesse voor mezelf, zocht ik een opleiding, nooit met de intentie om les te geven. Het yogavirus had me gewoon te pakken. 
Stilaan groeide toch het verlangen om deze mooie vorm van bewegen te kunnen delen en doorgeven.  En dan sta je plots voor een groep yogi’s die vol vertrouwen en verwachting de zaal binnenkomen…
Met heel veel goesting wil ik met jou delen wat yoga mij brengt. Het lijkt zo contradictorisch, want je werkt met en tegelijk aan je lichaam, maar steeds ten voordele van je lichaam. Daardoor word je merkelijk soepeler, sterker en beweeglijker. Toch ben je helemaal ontspannen na een les. En ja, soms ook wel een beetje bezweet.

bottom of page