Veel gestelde vragen Marokko

Hoe gebeurt het vervoer van en naar de luchthaven?


De eigenaar van Azul guesthouse halen jullie af met hun busje en brengen jullie ook terug naar de luchthaven. Ze wachten jullie onder de luifel aan de inkom van de luchthaven. Dit transport is inbegrepen in de prijs.
Moet ik op voorhand geld wisselen?


Ter plaatse kan je overal met euro’s betalen. In het dorpje is er een geldautomaat mocht je dit nodig hebben.
Is het eten vegetarisch?


De keuken in Azul Guesthouse is heerlijk, maar niet standaard vegetarisch. Op vraag maakt de chef met plezier heerlijke vegetarische gerechten en er rekening gehouden met voedselallergieën of -intoleranties.
Wat doe je overdag als je geen surflessen neemt?


Overdag gaat iedereen mee naar het strand, samen met de mensen die surfen. Er wordt een lunch op het strand voorzien en de begeleiding van het guesthouse installeert parasols om te genieten van een boek of gewoon om heerlijk te chillen. Natuurlijk kan je ook op eigen houtje de omgeving verkennen of in het guesthouse blijven. De meeste mensen gaan met plezier mee met de surfers om te geniete van een heerlijke stranddag.
Worden er uitstappen voorzien?


Azul Guesthouse organiseert uitstappen naar de souks van Agadir en naar de oase van Paradise Valley. Deze optionele uitstappen worden ter plaatse geregeld en zijn betalend. Inbegrepen in de prijs is een daguitstap naar Imsouane, een authentiek vissersdorp in ene mooie baai en je bezoekt het charmate dorpje Thagazout aan de voet van de oceaan. Zin in een heerlijke massage? In het dorpje waar jullie verblijven is een authentieke hamman, een echte aanrader.
Zijn er yogamatjes en blokjes aanwezig?


Ja, er zijn yogamatjes en blokjes aanwezig maar de meeste deelnemers vinden het aangenaam om een eigen yogamatje bij te hebben.
Moet je ergens op letten bij het eten?


Omdat we niet resistent zijn voor de bacteriën daar, eet je beter geen slaatjes of ijsjes en je tanden poets je best met flessenwater. Je krijgt ter plaatse gratis bronwater in flessen en we raden aan om geen kraantjeswater te drinken.
Kan ik er als vrouw alleen op uittrekken?


Thagazout is redelijk westers en sinds jaren een vaste stek voor Europese surfers. De locals zijn zeer open, eerlijk en tolerant. Marokko is het land van de glimlach en gastvrijheid! De locals zijn super vriendelijk en de staff van het guesthouse zal je in de watten leggen. We raden het wel af om in het donker alleen op pad te gaan. In groep vormt geen probleem.
Wat zijn de corona voorwaarden om te reizen naar Marokko?


Onderaan vind je een overzicht van de huidige corona maatregelen. Goed nieuws is dat er geen quarantaine plicht meer is! Corona maatregelen voor Marokko (laatste update 28 juni 2022) Inreisvoorwaarden Vooraf regelen Belgen moeten geen formulier op voorhand invullen. Test Personen die nog niet volledig gevaccineerd zijn, mogen het land binnen op vertoon van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur op het moment van vertrek). Kinderen onder 11 jaar zijn vrijgesteld van de test. Vaccinatiebewijs Marokko is geen lid van de Europese Unie en aanvaardt het Europees digitaal coronacertificaat dus niet. Belgen mogen naar het land reizen met een bewijs van volledige vaccinatie (vier weken na toediening van de tweede dosis). Quarantaine Belgen moeten niet in quarantaine Voorzieningen Horeca Cafés en restaurants zijn open Recreatie Stranden zijn open Basis regels Je bent verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar. Er geldt een avondklok in Marokko van 23.00 tot 04.30 uur Terugreisvoorwaarden naar België vanuit Marokko (laatste update 23 aug 21) Heb je een vaccinatiecertificaat? Laat je testen op dag 1 of 2 nadat je thuiskomt van je reis. Is je test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je jouw resultaat hebt. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen, maar worden in quarantaine geplaatst als de ouders worden getest, in afwachting van de testresultaten. Heb je geen vaccinatiecertificaat? Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en 7 nadat je thuiskomt van je reis. De quarantaine kan worden ingekort als de 2de test op dag 7 negatief is. Meer info op: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/marokko