joachimMeire18267_LR.jpg

Joachim Meire (BE)

Joachim Meire is een internationaal erkende yoga leraar. Hij beoefent yoga sinds 1999 yoga en heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Meer dan 400 studenten volgden intussen bij Joachim een Yoga Teacher Training. Hij is mede-auteur van het boek ‘Yoga met Evy’ en organisator van het Yogaland Festival. Op regelmatige basis leidt hij workshops, retreats en gespecialiseerde professionele yoga opleidingen. Hij is in binnen-en buitenland een veel gevraagde yoga teacher.

De yogastijl die Joachim doceert is een dynamische vorm van yoga met een balans tussen intensiteit en rust. Met een aangename stem begeleidt Joachim je tijdens de les om telkens te ‘flirten’ met je eigen grenzen en om je te verbinden met de transformerende kracht van yoga. Joachim beschikt door zijn medische achtergrond over een diepgaande kennis van het menselijke lichaam. Aan de hand van duidelijke instructies helpt hij je op een veilige en onderbouwde manier in yogahoudingen.

In zijn stijl legt hij nadruk op een harmonieuze integratie van het lichaam en geest door het beoefenen van asana’s (yogahoudingen), pranayama en meditatie. Het doel van zijn yogalessen is om meer harmonie, vreugde en balans te bereiken op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.

Op een toegankelijke manier verweeft Joachim ook Yoga filosofie in de les en leert je om een ‘Yoga attitude’ in het dagelijkse leven te integreren. Met z’n ‘down to earth’ aanpak en humor wil hij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het helende en zuiverende effect van yoga.

Meer info op www.yogaloft.be

Schermafbeelding 2018-02-20 om 15.23.40.png

Kenny Graham (US)

Drawing on his 23 years of yoga study and experience, Kenny Graham teaches yoga in a way that is accessible, intelligent and inspiring. His classes are taught as “form and flow” which blends breath work, meditation, movement and music. He honors the fact that each body is unique, and that alignment is a personal journey. His teaching helps to free limiting mental patterns, lighten the heart and increase body awareness.
Kenny teaches with a focus on equanimity of movement to counter modern-day imbalances, which helps restore the body to its natural fluidity and balance. Through the functional applications of posture, breath and meditation, he helps students to discover their own unique alignment in the world.
With a BA in psychology and registered with Yoga Alliance at the highest level (E- RYT®500), Kenny teaches yoga in Santa Cruz CA and leads teacher trainings, workshops, retreats and festivals in the Bay Area and Worldwide.

http://www.nomatnomads.com

marc_st_pierre.jpg

Marc St Pierre (US)

Marc St. Pierre is grateful to share his experience, skill, and passion as a teacher of Yoga. He has been doing so from Australia and Japan, to Germany and Belgium! Wanderlust, Yoga Aid, , Maine Yoga Festival, Ram Dass’s Maui Retreat are justa few of the events at which Marc had been invited to lead and share his love for yoga.

Marc is a “teacher’s teacher” with over 16 years of teaching experience. More importantly than years, Marc has over 12,000 hours of classroom teaching time, qualifying him for elite status with Yoga Alliance. Still, Marc considers his Anusara Yoga Certified credential of a much higher standard than his Yoga Alliance ERYT 500.  

In 1999, Marc St Pierre received shaktipat initiation from his teacher, Swami Chidvilasananda, also know as Gurumayi. This is a transformative event in which the kundalini is awakened in the student through his Guru. Marc’s teaching is infused with the shakti of his guru. It is a potent bestowal from a Spiritual Master, and to which Marc attributes his success as a teacher. Leading trainings worldwide from Australia, to Europe, here in the US, and most recently in Germany.

“Marc is a loving and knowledgeable kick in the pants!”

 http://marcstpierre.com

 

leen_bewaert.jpg

Leen Bewaert (BE)

Als tiener koos ik er voor om mijn eindwerk te maken over hindoeïsme en boeddhisme. De verhalen, de toewijding en de eenheid van lichaam en geest spraken mij toen al aan. Ik verdiepte mij in gezonde voeding, natuurvoeding en massagetherapie. Maar ik voelde mij nog steeds niet ‘verzadigd’. In 2012 trok ik met een goede vriendin rond in Indonesië. We verkenden enkele eilanden en ik wilde mij volledig onderdompelen in de Aziatische cultuur.
Op een gegeven ochtend stapte ik de yoga studio ‘Radiantly Alive’ in Ubud binnen. Ik was meteen ‘hooked’. De flow, de natuurlijke bewegingen op ritme van je ademhaling, de vrijheid die je ervaart in een balanspose. Dit was waar ik meer van wilde weten! Ik volgde les bij vele leraren, bezocht yogafestivals en workshops. Ik hou ervan om uit verschillende yogastijlen elementen te halen en de opleiding die ik kreeg bij Joachim, gaf mij het inzicht hoe die zaken te combineren tot mijn eigen stijl. 

www.leenbewaert.be

 

Leen-vancouillie.jpg

Leen Vancouillie (BE)

Ik ben een heel enthousiaste yogateacher. Ik onderwijs voornamelijk dynamische yoga(Vinyasa) maar ik hou ook van de combinatie stretch en relaxatie(Yin). Yin-Yang, om de balans te houden in ons lichaam en geest. Steeds met de focus op de ademhaling. 
Ik heb yoga leren kennen op 26-jarige leeftijd. Bij wijze van try-out, volgde ik een yogales maar vond het maar niets. Er zat namelijk geen tempo in, althans zo ervaarde ik het. Het was veel te rustig terwijl ik op dat moment toch een onrustig persoon was. Ik was veel te ongeduldig. Toch was er iets dat me aantrok want een jaartje nadien probeerde ik het nog maar eens. Deze keer kreeg ik er een heel ander gevoel bij. Het beviel me enorm en vreemd genoeg voelde de les veel dynamischer aan. De focus werd namelijk meer gelegd op de ademhaling waardoor ik vanzelf rustiger werd. In de lessen dat ik zelf doceer ligt dan ook de focus op de ademhaling. 
Op mijn 28ste maakte ik mijn solo droomreis naar Bali en vanaf dat moment trad ik volledig in de ban van yoga. Vanaf dan wist ik het: dit is wat ik wil doen met mijn verdere leven. Wat ik ervaren heb door yoga te beoefenen wil ik met anderen delen: het vinden van de innerlijke rust. 
Door deze innerlijke rust, bekijk ik alles veel positiever en bewuster. Dankbaar voor de kleinste dingen in het leven. Ik heb leren aanvaarden en bovenal heb ik mezelf leren aanvaarden zoals ik ben. Dat geeft mij het ultieme geluk. Yoga is voor mij een levenswijze geworden en betekent nu veel meer dan bewegingsoefeningen uitvoeren op een mat.
Mijn leraren-certificaat 200hr Ashtanga Vinyasa Inversion Based behaalde ik in Bali bij Radhika Yoga. Mijn 300hr behaalde ik in California bij Janet Stone. Daarnaast school ik me nog dagelijks bij en volgde ik ook nog verschillende verschillende workshops, waaronder bij Adell Bridges en Kerri Verna. 
Waar een wil is, is een weg. Daar geloof ik in.

www.linside.be

anouk.png

Anouk De Vlaeminck

Na mijn kunsthumaniora studeerde ik reclamevormgeving aan het Sint-Lucas te Gent. Als Yoga Teacher combineer ik momenteel een aantal creatieve jobs zoals grafisch vormgever, personal assistent, interieuradvies, kinder-en kleuteryoga op school met mijn opvoedende taak als mama. De spanningen die het leven met zich meebrengt waren voor mijn geest en lichaam ontzettend belastend zodat ik op zoek ging naar een manier om evenwicht te brengen in mijn "zijn". Yoga en meditatie zijn voor mij unieke tools om met de golven van het leven om te gaan. Door dagelijkse oefening leer ik omgaan met mijn gevoelens, levenshouding en gedachten. De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft jou de nodige vitaliteit en aanvaarding.

Na meerdere jaren oefening en studie in meditatie & yoga wil ik graag mensen inspireren om elke moment bewust te ondergaan en niet op automatische piloot te leven. Het voelen is hierbij een heel belangriijke factor. Mijn lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Een yogahouding ziet er bij iedereen anders uit, want elk lichaam is uniek. Mijn lessen geven jou een sereen gevoel en bieden lichaam en geest de nodige levensenergie. Het geluk begint immers in jezelf. Ik heet je van harte welkom.